Diszpécser jellegű megjelenítő rendszerek

Egy automatizált rendszer lényeges eleme a diszpécser központ, ahonnan a teljes rendszer működésének felügyelete, irányítása történik. Ennek megvalósítása egy vagy több, hálózatba kötött számítógép segítségével történik, amelyeken a központi folyamatmegjelenítő szoftver fut. Függetlenül attól, hogy milyen rendszerről van szó, a cégünk által kivitelezett központok az alábbi tulajdonságokkal jellemezhetők:

Kizárólag jó minőségű, teljesítménybeli és megbízhatósági követelményeknek mindenben megfelelő számítógépek használata.

Fejlett, a rendszer működését áttekinthetően megjelenítő, grafikus felület, amely távoli gépen webes felületen is megjeleníthető, biztosítva ezzel az esetleges távból történő felügyeletet vagy akár beavatkozást.

A rendszerben történt valamennyi esemény naplózásra kerül. Az eseménynapló megjelenítése lehetővé teszi a megjelenített események szűrését típus, csoport, stb. szerint, lehetővé téve így a történtek hatékony elemzését. A különös figyelmet igényélő események, például: vészesemény bekövetkezéséről a számítógép vizuális és hangjelzést ad. Lehetséges SMS küldése is egy megadott "ügyeletes" telefonszámra.

A rendszer működését jellemző értékek megjeleníthetőek grafikon formájában is . A fejlett grafikonmegjelenítő lehetővé teszi többek között a különböző grafikonok egyszerű összerendelését és megjelenítését egy tetszőleges intervallumban.

A rendszer működését jellemző fő adatok tárolásra kerülnek egy végtelen adatbázisban. Erre a célra kizárólag nagy teljesítményű SQL alapú adatbázis kiszolgálókat (InterBase, MSSQL, stb.) használunk. Ezek futhatnak maga a folyamatirányító számítógépen vagy távoli szerveren. Az adatbázis alapján a rendszer működéséről összesítő napló készíthető tetszőleges időintervallumban. Az adatbázis adatai elérhetők Excel, OpenOffice, vagy más külső programok segítségével.

Cégünk folyamatosan nyomon követi a hardver illetve szoftvertermékek piacát és kizárólag gondosan válogatott, általunk is tesztelt eszközöket használunk a rendszereink kivitelezéséhez.

Folyamatirányító számítógép képernyőképe

 

Szennyvíztelepi folyamatirányító rendszer képernyőképe

 

 

Ercsi képernyőkép
Összesítő napló kép
Nagyveleg Szvt képernyőkép

Vissza

Főoldal