Felvonó felügyeleti rendszer

 

AF 7011 vezeték nélküli üzemállapot figyelő rendszer

A cégünk által kifejlesztett AF 7011-es felvonó távfelügyeleti rendszer a felvonóknál előforduló meghibásodások és problémák esetére kínál megnyugtató, gyors problémakezelési lehetőséget.
Segítségével a lift fülkéből bármikor élő beszéd kapcsolat kezdeményezhető egy 24 órás diszpécserszolgálattal, amely azonnal intézkedik a hiba elhárításáról, addig is szakszerű tanácsokkal látva el a segítségre szorulót. A rendszer működőképessége természetesen áramszünet esetén is biztosított
A figyelőrendszer alkalmazásával a diszpécser állandó információhoz jut az adott körzetben üzemelő liftek mindenkori mozgásárol, automatikusan, bejelentés nélkül értesül minden egyes meghibásodásról, hibafajtánként: pl.: ajtóprobléma, tápfeszültség hiba, stb
Ez a felügyeleti rendszer rendkívül hasznos lehet lakótelepek számára, ahol nagyszámú lift üzemel, de elérhető megolodás kisebb lakóközösségek, társasházak esetén is.


Rendszerösszeállítás:

Az AF 7011 elosztott intelligenciájú segélykérő és üzemállapot figyelő rendszer, amely a következő elemeket tartalmazza:

b AF 7051 diszpécser központi kommunikáció vezérlő
b AF 7052 távoli kommunikáció vezérlő
b AF 7071 felvonó üzemállapot figyelő

A rendszer diszpécser központja a telepített hálózattól függően folyamatos (kizárólagos frekvencia használat esetén), vagy eseménytől függő (GSM/GPRS) kapcsolatban van az üzemállapot figyelőkkel és / vagy segélykérő tablókkal.

Segélykérés esetén időzített élőhangos kapcsolat épül ki a diszpécserrel, illetőleg a kijelölt műszaki mentő személyzettel.

A diszpécser központ számítógépén futó felügyeleti szoftver a teljes rendszer állapotát megjeleníti és az eseményeket naplózza, beleértve a felvonók üzemállapot-változását és a segélykéréseket.

A rendszer az MSZ EN 81-28/81-1 szabvány előirásai, és a vészügyelet ellátására vonatkozó kormányrendeletek és előírások figyelembevételével lett tervezve. A rendszer a kialakításra vonatkozó irányelvek figyelembe vétele mellett támogatja az ÉMI utasítások szerinti személy mentést (az áramtalanított felvonó esetén a rendszer akkumulátoros üzemben működik tovább).

A segélykérő tabló az élőhangos kapcsolat kiépüléséig szöveges információt ad a mentés folyamatáról és központi áramkimaradás esetén jelző fényt is biztosít jelzőgomb megnyomásához.

Az élőhangos kapcsolat kiépülése után a mentést irányító diszpécsertől vagy a kijelölt karbantartó/mentő személyzettől további információkat kap a segélyt kérő. Ilymódon a mentésre szoruló személy tájékoztatást kap a probléma megoldásának módjáról és várható időbeli lefolyásáról.


Az új fejlesztésű AF 7011M rendszer jellemzői :

Az AF 7011M rendszer korszerűsített változata az elődjének. Előnyösebb műszaki jellemzőkkel és konfigurálhatósággal rendelkezik. Ajánlott épületautomatizálási, biztonságtechnikai és helyi/ távfelügyeleti célokra is. Részei:

b AF 7052M Vezeték nélküli kommunikáció vezérlő
b AF 7071M Üzemállapot figyelő és segélyhívó


Jellemzők:

 • moduláris hardver és szoftver felépítés
 • master/slave architektura
 • opto leválasztású soros bemenetek
 • opto leválasztású soros bemenete

 • érzékelők, közvetlen kontaktusok vagy intelligens eszközökcsatlakoztathatók az üzemállapot figyelő
  egységre
 • akkumulátorral szünetmentesített táplálás
 • fülke világítás és akkumulátor állapotának jelzése a diszpécser központ számára
 • segélyhívás áramszünet esetén is megvilágított fülkei
  tabló segítségével
 • segélyhíváshoz helyi hangbemondásos tájékoztat

 • segélyhívás után élőhang kapcsolat lehetősége
  a diszpécser szolgálattal

 


Az új fejlesztésű AF 7011M rendszer bemutatása:

7011m
AF 7052M távoli kommunikáció vezérlő


EC Kft Vezerloszekrenye
HCA 98 felvonó vezérlő szekrény
(HC Automatizásáli Kft terméke)

Lift belso panel
Segélyhívó fülkei egység
(HC Automatizásáli Kft terméke)

Főképernyő
Főképernyő képe

Képernyőkép_alállomás
Egy alállomás képe

Képernyőkép: Liftállapotok
Felvonó állapotinformációk megjelenítései

 

Főoldal