Rádiós rendszerek

Integrált rádió hálózat

Az AF600X önálló szervezetek, gazdasági egységek belső (zárt célú), vezeték nélküli kommunikációját biztosítja. A rendszer egy többszörös elérésű, távkezelt rádió hálózat, amely minden állandó és változó helyű gazdasági egység számára műszaki és költség optimalizált kommunikációs eszközöket biztosít.
A többszörös elérés azt jelenti, hogy azok a gazdasági egységek, csoportok amelyek nagy területen mozognak a munkavégzés során, több rádió irányból elérhetők üzemi vagy nyilvános telefon házaton is. Ehhez egymással összekötött bázisállomásokat tartalmazó rádió rendszert kell kialakítani, amely biztosítja a gazdasági egység teljes területének besugárzását.
A rendszerben olyan szolgáltatással rendelkező kommunikációs eszközöknek kell lenni, ami a gazdasági egységek idő és hely független összekapcsolását teszi lehetővé, úgy, hogy a kezelésük külön szakértelmet ne igényeljen, ill. külön időt ne vagyen igénybe.

Integrált rádióhálózat sematikus vázlata

A rádiórendszer elemei:

  • bázis állomások (átjátszó állomások)
  • rádiós összekötő linkek
  • állandó telepítésű távkezelt rádió állomások
  • gépkocsiba épített mobil rádió állomások
  • hordozható, kézi rádió adó-vevők
  • állandó telepítésű diszpécseri kezelő egységek


A gazdasági egységtől távol eső, felügyelet nélküli átjátszó állomások a kijelölt diszpécseri kezelő(k) számára riasztó üzeneteket tudnak küldeni üzemzavar és egyéb események esetén (betörés, AC hálózat kimaradás/akkumulátoros üzem).
A teljes rádió és diszpécser hálózat szünetmentes üzemet biztosít bármely hálózati elem AC táplálásának megszünése esetén is.

AF 6003 átjátszó állomás

AF6003 Átjátszó állomás

Az AF 6003 átjátszó állomás a hálózati topográfia szerinti bekötő rádióállomásokkal közösen van elhelyezve, zárható fém szekrényben.
A szekrényben uniformizált modul kiosztással, kifordítható szerelő keretre vannak az adó-vevő modulok és kiegészítő egységeik, valamint az állomás táplálását biztosító tápegy-ség(ek) felerősítve.
A nagyteljesítményű tápegység karbantartás mentes akkumu-látorral és töltő áramkörrel szünet mentes üzemre alkalmas. Az átjátszók és bekötőik a zavar-mentes működéshez CTCSS vé-delemmel rendelkeznek.

Átjátszó állomások

VXR-7000 illetve VXR-9000 tipusú átjátszó állomások, opcionálisan választható szünetmentes tápellátással.

VX7000

Vertex-Standard VXR-7000

 

Vertex-Standard VXR-9000

 

AF 6006 átjátszó állomás

AF6006 átjátszó állomás

 

Az AF 6006 átjátszó állomások Motorola GM340 rádióval felépített egyszerűbb mechanikai kivitelű berendezések, kis helyigényű "torony" kivitelben, kiegészítve adó-vevő vezérlő egységgel. Természetesen ez a berendezés is szü-netmentes táplálással rendelkezik

AF 8001 diszpécser rendszer

Biztosítja a kezelőktől távol elhelyezett rádióállomások távolság-független távkezelését párhuzamos kezelési rendszerben.

Több elemből áll, ezek a következők:
rádió illesztő, távkezelő interfész (TIF) AF 8001T
Biztosítja a távoli egységek számára a rádió készülékek távvezérlő vonalhoz való fizikai illesztését, az adó vevő funkciókat és a ki/bemenő szelektív hívások helyfüggetlen, zavarmentes kezelését.
csillag topológiájú hálózati elosztó egység (EIF) AF 8001E
A távkezelő hálózat elosztó eleme. Maximum 3 kezelő egység számára biztosít illesztett hangfrekvenciás csatlakozást és szünetmentes táplálást. Tovább menő csatlakozó felületet tartalmazhat -amely bővíthető 3-as csoportokban- további azonos típusú elosztó interfész(ek) számára. Így egy csillag rendszerű soros-párhuzamos hálózati topológia alakítható ki.

 

 

helyi diszpécseri kezelő egységek AF 8001H
Irányító és ügyeleti munkahelyek asztali kivitelű helyi kezelő egysége.
Jellemzői:
- beépített SPEAKER-PHONE
- szelektív hívó funkció
- hívó azonosító kijelzése csatornánként
- programozható dallamú, erősségű
- hangjelzés csatornánként
- max. 3 rádió (csatorna) kezelését biztosítja
- hangrögzítéshez vezérelt, leválasztott
kimenetet tartalmazhat
- külső hívásjelző és adás indító csatlakozás van
- hívásra automatikus nyugtát ad a hívó felé.

 

AF8001H Helyi kezelő AF 8001H

AF 8001EAF8001E Elosztó interfész

URH 450MHz-es átjátszóállomás (2 üzemi átjátszóval + tartalék állomás)

Az Icom IC-FR 6100 átjátszók 19"-os rack szekrénybe lettek beépítve, egyéb irányítástechnikai berendezésekkel kiegészítve. A szekrény el van látva fűtéssel és ventillátoros hűtéssel is, így -20C és +60C közötti hőmérséklet tartományban üzemeltethető.

A konkrét alkalmazás feladata: ivóvíz kutaktól és szennyvíz átemelőktől érkező mérési adatok, állapotinformációk továbbítása a diszpécser központba. Mivel a szennyvíz és ivóvízrendszerek folyamatos 24 órás üzemet igényelnek, nem megengedhető az átjátszó esetleges meghibásodásából adódó hosszabb üzemidő kiesés, üzemzavar. Ezért láttuk el egy tartalék átjátszóval a berendezésünket, hogy bármelyik két aktív készülék meghibásodása esetén a kábelek átcsatlakoztatásával a tartlékra, az üzem folytatható, és így minimálisra csökkenthetők az esetleges meghibásodásból adódó nemkívánatos következmények.

 

Szekreny

19" Rack szekrény a viztoronyban

frontSzerelt szekrény elölnézet

BackSzerelt szekrény hátulnézet

Vecsesi viztorony

Telepítés helye:
Vecsési víztorony

 

front

Főoldal