Speciális útvonal követő rendszerek (folyamatos feltöltés alatt)

Postagalamb repülési útvonal követése GPS-el
Facebook

A postagalambok versenyeztetésében részt vevő sportolók, mindent elkövetnek galambjaik versenyben elért díjaiért. A legtöbb tenyésztő nem csak a galambjait versenyezteti, hanem egymással is versenyezik a legjobb feltételek megteremtésében.. A kedvenceiknek biztosítják a megfelelő lakóhelyet, takarmányozást, vitaminozást, egészségmegőrző gyógykezelést, a versenyekre a legjobb kondíciót. A tenyésztő versenytársát felülmúlhatja a technikai felkészültségében is. Egyik lehetőség a ma már elterjedt elektronikus beléptető rendszerek működtetése és újdonágként javasoljuk a repülési útvonal rögzítésre alkalmas GPS rendszert.

Cégünk több éves fejlesztési tevékenységével és a témával kapcsolatos kisérletek lefolytatásával kialakította a minden tekintetben korszerű PG-011 rendszert. A rendszer megbízhatóan kielégíti a repülési útvonal pontos követését  és figyelembe veszi a postagalamb teherbíró képességét is."

A rendszer alapeleme a galambra erősíthető ÚTVONAL ADATRÖGZÍTŐ GPS VEVŐ, melynek mérete és súlya a rendszer legkritikusabb eleme. Ezt az eszközt ma már 12 grammosra sikerült miniatürizálni a tápellátásával együtt, mely kényelmes elviselhetőséget jelent a galamb méreteihez és teherbírásához viszonyítva is.

 Milyen információkhoz juthat a tenyésztő a kiolvasott adatokból?                         

1. látja azt az útvonalat, amit a galamb átrepült
2. a terepakadályokat, (hegy, víz, stb amiket kikerült)
3. az egyes szakaszokon a galamb sebességét, repülési magasságát
4. a felengedés után mennyi idő múlva találta meg a helyes irányt
5. mekkora kitérőkkel tért el a legrövidebb úttól
6. hazatalálását mi befolyásolta a leginkább.

A rendszer ismertetése:

A repülésre kijelölt galambra erősített GPS vevő folyamatosan meghatározza a műholdakról érkező jelek segítségével az aktuális GPS koordinátákat, magasságot és sebességet, amit a vevő a memóriájában tárol. A GPS vevővel ellátott galamb a dúcba érkezésekor a GPS vevőt levesszük és csatlakoztatjuk egy PC-hez. Az interfész program segítségével kiolvassuk a tárolt adatokat és a Google Earth segítségével megjeleníthető az útvonal, valamint a mintavételezési pontokon az idő, a sebesség és a magasság.

 Letölthető a Kezelési útmutató a rendszer használatához: PDF

 Teszt útkövetés bemutatása   

 

További minta repülési útvonalak letöltése és azok használatának leírása ITT található.

 

Készülék értékesítés:

PG-011 GPS rendszer tartozékokkal  komplett: 39 920.-Ft + áfa

  BRUTTÓ: 49 900Ft

A rendszerrel kapcsolatban megjelent publikáció:

Publikáció

tovább

Főoldal